Prin inaugurarea Centrului de Excelență în Nefrologie Fundeni, Diaverum își propune să introducă noi standarde pentru tratarea pacienților cu afecțiuni renale prin folosirea celor mai noi tehnologii, oferind  tratamente integrate, într-o abordare holistică, bazată pe empatie și investiții în formarea continuă a personalului.

Diaverum, unul dintre liderii în furnizarea de servicii private de dializă din România, a deschis primul Centrul de Excelență în Nefrologie din țară.

Cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați, Centrul de Excelență în Nefrologie a fost conceput pentru a stabili noi standarde în îngrijirea bolii cronice de rinichi în România și pentru a facilita accesul la asistență medicală de cea mai înaltă calitate, într-o viziune integrată.

Pe lângă tratamentul prin dializă specific afecțiunilor renale, noul Centru de Excelență în Nefrologie oferă pacienților o gamă complexă de specialități medicale asociate bolii cronice de rinichi, printre care diabet și nutriție, cardiologie și analize medicale.

În plus, infrastructura digitală dezvoltată de Diaverum va fi utilizată pentru acordarea de îngrijire renală de înaltă calitate, inclusiv cu ajutorul Sistemului Diaverum de Asistență în Tratament (Treatment Guidance System). În cadrul noului Centru de Excelență promovăm învățarea și continuăm să investim în dezvoltarea profesională a angajaților, punând la dispoziția lor săli de instruire și practică medicală cu facilități ultramoderne, precum și o bibliotecă cu spațiu pentru studiu individual.

Viorel Simion, Directorul General al Diaverum România, a declarat: „În ultimii 11 ani, compania a evoluat, devenind cel mai mare furnizor independent de servicii de dializă din România. Adevărata îngrijire este conceptul care stă la baza a tot ceea ce reprezintă Diaverum și de aceea ne bucurăm să inaugurăm Centrul de Excelență în Nefrologie Diaverum Fundeni. Toate acțiunile Diaverum sunt parte integrantă a strategiei de dezvoltare pe termen lung a companiei și contribuie la îndeplinirea misiunii Diaverum: Îngrijirea renală îmbunătățește viața”.

Scopul nostru, al celor de la Diaverum, este să oferim terapiile cele mai potrivite pacienților care se confruntă cu afecțiuni renale, să îi îngrijim cu competență, profesionalism și empatie. Prin efortul, pasiunea și perseverența fiecăruia dintre noi, zi de zi, asigurăm cele mai bune soluții, atât medicale, cât și non-medicale, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienților, oferindu-le posibilitatea de a trăi o viață împlinită”.

Pentru eficientizarea serviciilor medicale, în Centrul de Excelență Diaverum Fundeni este instalat Sistemul Diaverum de Asistență în Tratament (TGS). Acesta este un instrument inovator, dezvoltat pe plan intern și folosit în centrele Diaverum din întreaga lume cu scopul de a oferi suport personalului medical în efectuarea tratamentului prin dializă. TGS colectează datele din aparatul de dializă în mod automat fiind conectat cu fiecare stație de dializă, prin intermediul unei tablete digitale. Astfel, se reduce timpul consumat de către asistenții medicali în procesarea datelor la calculator, permițându-le să fie mai mult alături de pacienți, în acord cu nevoile acestora.

„Ne preocupăm constant să identificăm cerințele pacienților noștri și să venim în întâmpinarea lor, pentru a le oferi cele mai bune servicii medicale în condiții de siguranță. Știm că timpul este o resursă valoroasă pentru noi toți. De aceea suntem mândri că pacienții noștri vor beneficia într-un singur loc de servicii integrate. Boala cronică de rinichi este deseori asociată cu alte afecțiuni, astfel că decizia de a completa portofoliul nostru cu noi specialități medicale, precum diabet și nutriție, cardiologie, analize medicale, dă posibilitatea pacienților să acceseze rapid aceste servicii la aceleași standarde de calitate și siguranță cu care sunt obișnuiți de peste 11 ani”, explică Ovidiu Bradu, Director Operațional Diaverum România.

Camelia Maria, Director Resurse Umane al Diaverum România, a accentuat importanța facilităților educaționale pe care compania le pune la dispoziția angajaților: „Diaverum este o companie aflată într-o evoluție dinamică și ne dorim ca și angajații noștri să se dezvolte împreună cu organizația. Oferindu-le colegilor noștri șansa de a-și îmbunătăți abilitățile și de a-și îmbogăți cunoștințele, reușim în același timp să ne asigurăm că vom furniza în continuare pacienților noștri îngrijirea renală la standarde de excelență”.

Diaverum, o companie cu sediul central la Malmö, Suedia, este unul dintre cei mai mari furnizori de îngrijire renală din lume, oferind un portofoliu larg de servicii ce variază de la prevenție la abordarea integrată a bolii cronice de rinichi și a complicațiilor acesteia, dializă peritoneală, îngrijire la domiciliu până la transplant de rinichi. În fiecare an, Diaverum oferă îngrijire renală unui număr de circa 38.000 de pacienți la nivel mondial, furnizând 5,9 milioane de proceduri medicale anual. Grupul Diaverum activează în 441 de clinici, în 23 de țări ale lumii și are aproximativ 13.000 de angajați. Diaverum România, prin deschiderea noului Centru de Excelență în Nefrologie, își consolidează poziția printre liderii în furnizarea de servicii renale din țară. Având o echipă de 1.200 de angajați, asigură îngrijirea a peste 3.700 de pacienți cu boală cronică de rinichi în cele 26 de centre medicale de nefrologie și dializă situate în: București, Brașov, Sibiu, Mediaș, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Roman, Bistrița, Oradea, Târgu Jiu, Călărași, Constanța, Brăila, Galați, Focșani, Buzău, Bușteni, Târgu Mureș, Craiova și Petroșani.

Persoana de contact în relația cu presa:

Raluca Malanca, Director de Relații Publice și Comunicare