holger_crafoord_och_nils_alwall.jpg

Moștenirea noastră provine de la Nils Alwall, profesor la catedra de nefrologie a Universității Lund, și unul dintre părinții fondatori ai dializei, care a inspirat crearea Gambro Inc, unul dintre cei mai mari producători de echipamente de dializă, timp de mai multe decenii.

Originea noastră datează de la fondarea diviziei Gambro Healthcare și deschiderea primului centru de dializă din Lund, Suedia, în 1991.

Din Suedia, centrele de asistență medicală Gambro s-au extins în restul lumii și în 2007 s-au extins la 153 de clinici în 11 țări, tratând peste 12.000 de pacienți cu afecțiuni renale.

În 2007  Gambro Healthcare a fost achiziționat de Bridgepoint cu viziunea de a ajuta sistemele de sănătate din întreaga lume să ofere acces la îngrijirea renală de înaltă calitate și, de asemenea, să ofere pacienților, la nivel mondial, îngrijirea renală care îmbunătățește viața.

Cu noua viziune, numele Diaverum a fost adoptat și lansat în întreaga lume.

În următorii ani, Diaverum a devenit sinonim cu calitatea, cu dezvoltarea sustenabilă a activităților clinice, precum și cu îngrijirea adevărată, în timp ce, în aceeași perioadă, s-a extins substanțial și astăzi funcționează cu 440 de centre în 23 de țări, care deservesc peste 38.000 de pacienți la nivel global.

Repere importante în istoria noastră

Mai jos listăm o serie de repere importante și evenimente din istoria dezvoltării Diaverum.

1991

Gambro deschide primul său centru de dializă în Lund, Suedia.

2007

Bridgepoint achiziționează Gambro Healthcare de la EQT și AB, schimbând ulterior numele companiei în Diaverum. La acea vreme, Diaverum era al doilea cel mai mare furnizor corporativ de servicii de dializă din Europa cu 155 de centre în 14 țări care deserveau 12.000 de pacienți și cu afaceri auxiliare în America de Sud și Australia.

2009

 Diaverum intră în Germania cu trei achiziții de șapte clinici în Kleve, Erkelenz și Potsdam.

2011

Diaverum pătrunde în Arabia Saudită într-o asociere cu grupul Nazer și se înființează inițial o clinică ecologică în Dammam. Diaverum intră în Chile odată cu achiziționarea a patru clinici. Diaverum ajunge și în România și adaugă nouă clinici în toată țara.

2013

Diaverum Germania se extinde adăugând patru centre noi în Hamburg, unul dintre ele fiind cel mai mare centru de dializă din Europa.

2014

Diaverum câștigă 50% din contractul  de servicii de dializă externalizat de Ministerul Sănătății din Arabia Saudită pentru a îngriji mai mult de 5.000 de pacienți. Diaverum intră în Rusia prin achiziționarea a zece centre din Unona, situate în principal în regiunea Sverdlovsk.

2015

Diaverum intră pe piața asiatică prin achiziționarea Nefros Asia în Kazahstan cu nouă centre în toată țara.

2016

Diaverum achiziționează International Healthcare Systems (IHS) în România și adaugă în rețea 15 centre noi.

2018

Diaverum deschide un centru de transplant de ultima generație d.INSTITUT ITAC pentru transplanturi complexe în Argentina. Diaverum intră în Brazilia și Macedonia de Nord.

2019

Diaverum intră în Albania și Maroc printr-un parteneriat cu Centrul Hémodialyse de Marrakech, extinzând prezența Diaverum în 22 de țări din întreaga lume. Diaverum își consolidează prezența în Orientul Mijlociu prin reînnoirea contractului de dializă pe cinci ani în Arabia Saudită. Diaverum deservește peste 39.000 de pacienți din peste 400 de centre din întreaga lume, cu excepția SUA.