Sper că povestea mea ajută și încurajează orice angajat într-o poziție similară în care eram, precum și pe oricine așteaptă să-și realizeze visul. Visele devin realitate!

Am fost asistentă medicală înregistrată în Filipine înainte de a veni în Anglia cu viză de student pentru a obține o calificare de asistent medical în Marea Britanie în 2010. Am absolvit diploma de licență în științe în asistență medicală la Universitatea din Hertfordshire în 2012, în timp ce lucram ca îngrijitor în locuințe rezidențiale.

Am lucrat în industria de îngrijire timp de aproximativ 5 ani. În 2015 am răspuns la anunțul de muncă al Diaverum UK pentru asistentă medicală și, pe baza experienței mele în asistență medicală, mi s-a oferit în schimb un post de asistent de dializă [DA]. În timp ce eram mulțumită ca DA, îmi doream din suflet un rol complet de asistent medical. Cu toate acestea, datorită regulilor stricte stabilite la acea vreme de Consiliul asistenților medicali și ai moașelor din Marea Britanie (NMC) pentru asistenții pregătiți în străinătate, a trebuit să amân planul de a deveni asistent medical înregistrat în Marea Britanie. Până când...? N-aveam nicio idee!

A existat o licărire de speranță în 2017, când NMC a introdus noi reguli pentru asistenții medicali din străinătate. Totuși, am ezitat. Din fericire colegul meu senior a avut timp să discute cu mine despre opțiunile disponibile, inclusiv modul în care Diaverum m-ar sprijini dacă aș decide să merg mai departe cu cererea mea. Cu aceste informații am început procesul de îndeplinire a tuturor cerințelor stipulate de NMC, în ciuda unui program strâns și agitat ca mamă a doi copii care lucra. Mă bucur să spun că am avut succes în toate evaluările.

După ce am trecut aceste examene inițiale, am trăit cele mai grele luni din viața mea cu probleme de sanatate, provocări financiare și probleme legate de imigrație. Au fost probleme și obstacole peste tot, ceea ce au dus în cele din urmă la părăsirea Marii Britanii pentru a mă întoarce în Filipine. A fost o perioadă dificilă, dar credința mea în Dumnezeu mi-a păstrat speranța vie în timp ce așteptam o minune.

În noiembrie 2018 am primit o „Scrisoare” de la NMC, care a făcut ca Diaverum să mă poată ajuta să revin în Marea Britanie. Acest lucru a marcat un nou început atât pentru copiii mei, cât și pentru mine. La întoarcere m-am pregătit pentru etapa finală a examenelor de calificare NMC și mi-am câștigat cu succes codul PIN NMC, confirmând eligibilitatea mea de a practica ca asistent medical înregistrat în Marea Britanie.

A durat mult până când cariera mea a luat avânt, dar cred cu tărie că totul se întâmplă la timpul potrivit. Nu am fost niciodată atât de încântată să muncesc. Este un sentiment extraordinar. Visul meu de a practica ca asistent medical în Marea Britanie a devenit realitate.

Am muncit din greu pentru tot ceea ce am realizat, dar nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără ajutorul remarcabil și sprijinul următoarelor persoane:

În primul rând, îi sunt recunoscătoare lui Diaverum pentru încrederea în mine și pentru tot sprijinul acordat procesului meu de întoarcere în Marea Britanie. Mulțumesc managerilor mei de la clinica Eastbourne: mulțumesc că ați crezut în mine și că m-ați ajutat tot timpul. Mii de mulțumiri prietenilor și colegilor mei pentru toate cuvintele de încurajare și pentru că sunteți familia mea din Marea Britanie.

Acelora care au văzut frumusețe și speranță în mine în vremurile cele mai grele, maraming salamat [„mulțumesc mult”]. Și cel mai important, mulțumesc familiei mele, în special copiilor mei, că m-ați menținut în viață și sănătoasă. Nu aș fi putut realiza toate acestea de una singură.

Pentru cei care s-au calificat în țările lor și încă mai au dorința de a deveni asistent medical înregistrat în altă parte sau de a-și urma propriile vise, le pot confirma că nu este niciodată prea târziu să reușești. Orice este posibil. Îndeplinește-ți visul. Cea mai lungă călătorie începe cu un singur pas. Fă acel pas.

Continut Asemanator

Valorile noastre
Competența, pasiunea și inspirația sunt oferite în fiecare moment al fiecarei zile, în toată rețeaua noastră internațională de clinici
Instruirea
Prin împuternicire, educație și formare creștem împreună
Oportunitățile noastre internaționale
Diaverum oferă profesioniștilor din domeniul sănătății diverse oportunități de carieră în multe țări